čtvrtek 15. prosince 2016

Sydney



 Sydney je asi nejhezčí město Austrálie a také místem kde se potkávají národnosti celého světa. Sydney je téměř 5 miliónové město, což může nahánět strach, ale věřte mi, že je velmi přehledně uspořádáno.
Ačkoli jsem si myslela, že většinu času budeme trávit v samém centru města, nebylo tomu tak.







V Sydney se dá lehce orientovat, napříč celým centrem (které je nazýváno CBD) vede hlavní ulice jménem George Street. Tato ulice začíná u hlavního přístavu (nedaleko Harbour Bridge a Opery) a vede městem kolem nákupních zón, kolem radnice, čínské čtvrti, až ke stanici Central, kde střed města víceméně končí. Když se budete držet kolem této ulice, nemůžete se ztratit. V okolí několika bloků od této ulice se odehrává to hlavní v Sydney (Sydney Tower, Martin Place, Hyde Park, Rocks a Darling Harbour).
Pohybovat se můžete pěšky. Ze samého středu města, což je pravděpodobně budova radnice (Town Hall), je to asi 30 až 40 minut chůzí do přístavu a k Opeře.



Číslem 1 v celém Sydney je Harbour – přístav, který je považován za jeden z nejhezčích na světě. Na straně jedné mu vévodí skvostná stavba Sydney Opera House (postavena před 45 lety) a na straně druhé vyhlášený Harbour Bridge, který je dominantou města. Zde bych doporučil si zaplatit vstup do jednoho z pylónů (veží) na mostě, odkud je krásný výhled. Na úpatí mostu se rozkládá nejstarší čtvrť v Sydney – The Rocks, kde najdete typické baráčky, skvělé kavárny a historickou část města. Zastavit se můžete v horní části Rocks v restauraci The Australian, kde můžete ochutnat skvělou pizzu s masem klokana, žraloka apod.
Pěkným zážitkem je se svézt ferry (lodí) z přístavu za pár dolarů do vedlejšího Darling Harbour, které je také velice pěkný. Z druhé strany Opery se rozkládají krásné zahrady Botanic Gardens, doporučujeme se zde projít, najdete zde krásné výhledy na Operu, speciálně z místa zvaného Lady Macquaries Chair, což je jeden z cípů daného parku a je označen. Odtud uvidíte Operu I most na jednom snímku.
U přístavu, hned u čtvrti Rocks je možné se také přidat na bezplatnou kratší prohlídku Sydney 

















3 komentáře:

  1. Vypadá to tam vážně krásně, Sydney je rozhodně jedno z míst, kde se chci podívat :)

    OdpovědětVymazat
  2. Sydney je taak krásná, plánuju v budoucnu koupit letenky ♥

    OdpovědětVymazat

Copyright © 2014 Vaness Loves You , Blogger