čtvrtek 23. března 2017

spring break


 
 Milé čtenářky,
Už i při psaní tohoto článku vnímám, že mám mnohem víc energie než, když jsem psala ty předešlé. Podle fotky jste jistě poznaly, že jsem byla na dovolené a musím říct, že jsem si užívala každou strávenou sekundu tam.

Stoprocentně jsem si užívala každý sluneční paprsek a teplo!
Myslím si, že lepší jarní prázdniny jsem ani nemohla mít. Konečně jsem měla trochu času na předčtení dvou knížek, které mi tak dlouho stály doma na poličce.

Rozhodnutí odjet bylo velmi spontánní a já do posledního dne nevěděla, jak budou vypadat mé jarní prázdniny. Byla jsem štěstí bez sebe, když jsem zjistila, že opravdu nakonec jedeme na mé nejoblíbenější místo na světě! Maledivy, ráj na Zemi.
Vážím si každé příležitosti, kdy mám možnost se tam vrátit. Věděla jsem, že nikde se nedokážu „vyléčit“ jak tam.
                                           

Balení kufru bylo taky celkem vtipné. V podstatě jsem našla doma krabici s jarními kousky a ty nejlehčí jsem hodila do kufru. Cestou do naší cílové stanice jsem měla celkem katastrofický stav i vzhled. Byla jsem nemocná, strašně špatnou pleť, vaky pod očima, afty v puse. Hádejte co, po prvním dnu strávené tam, všechny problémy odešly.
Pár krát jsem se tam rozplakal štěstím a děkovala jsem Bohu.





Fotky budu přidávat postupně. Věřte mi, že pro bloggerku je tohle taky ráj. Všechno je krásný a člověk se nemusí ani snažit.
 



Na Maledivách mají úžasné jídlo!
Miluji ryby a mořské plody. V Čechách se bohužel úplně k čerstvým rybám nedostaneme, ovšem na Maledivách je toho dostatek.
Vy, co mě už trochu znáte, víte, že jsem snídaňový typ. Snídaně miluji a kdybyste mě vzbudili v 5 ráno, tak se v klidu nasnídám. Nejraději mám však  brunch, kdy se snídá později a víc! Díky tomu mívám i lehčí obědy. Stačí mi nějaký míchaný salát, čerstvá zelenina, nebo polévka.
Na ostrově to byl pro mě ráj.  Nejvíce jsem využívala množství tropického ovoce jako třeba papája, dračí ovoce, nebo třeba jejich banány (které jsou mnohem menší, než třeba najdeme u nás v supermarketech, ale jsou strašně dobré!) .




Pokud budete jet na Maledivy, ve většině hotelových resortů máte na výběr 2 typy ubytování. Beach villa nebo Over water villa.
Letos to bylo poprvé co jsem byla v Over Water ville a moc se mi to líbilo. Sice nebudete mít hned pár kroků od villy svůj kousek pláže, ale můžete rovnou z mola skočit do moře.
Navíc, ve vodní ville na rozdíl od té pláže nenajdete v koupelně ještěrky a jiné zvěrstvo. :D





 Hotelový resort Finolhu, ve kterém jsme žili, byl celý koncipován v retro stylu! (60s & 70’s) moje oblíbené!

Užívala jsem si poslech vinylových desek a celkově designového zpracování celého hotelu.










Určitě mi napište do komentářů jaká je vaše vysněná destinace!


 Mějte krásný čtvrtek,
V.

2 komentáře:

  1. Vanesko, fotky máš opravdu úžasné a určitě se tam taky někdy podívám.
    Já ti mohu doporučit Dubai. Navstivila jsem ji ted o jarnich prazdninach a mohu ti rict, ze pokud budu mit prilezitost se odstehovat do Dubaje, tak neváhám. Dubai se stala mojim nejoblíbenějšim místem, spolecne s Japonskem. Lidi jsou tam neuvěřitelně milý a ochotní (nemyslim jen v hotelovem resortu), úžasné jídlo (mořské plody, ryby, ovoce) a čaje. Pokud budeš mit příležitost jet do Dubaje, určitě neváhej. To kouzlo se neda popsat.

    OdpovědětVymazat
  2. Moje vysněná destinace jsou právě Maledivy🏝🌊

    OdpovědětVymazat

Copyright © 2014 Vaness Loves You , Blogger