úterý 12. září 2017

Blog Issues

Tak dlouho se koukám na stránky svého blogu.
Každý druhý den se snahou něco napsat. Píšu a mažu. Zase něco napíšu a znovu to smažu. Říkala jsem si, jestli vůbec někoho zajímá, proč se nic nového nepřidává. A jestli to někoho zajímá, tak hledá asi jednoduchou odpověď, kterou já nemám. Sama to totiž nevím.

Mám už v notebooku zpracovaných spoustu fotek. Nafocených, upravených. Léto jsem měla aktivní a byla jsem na více místech, než jsem tušila. Instagram byl pro mě mnohem jednodušší na „údržbu“. Třeba tohle focení v Miláně, bylo moje úplně poslední. V ten den přijížděla moje mamka. Mám ještě nachystané fotky z Milána, ke kterým se mi nepodařilo napsat článek.

Blog beru jako něco, co mě nesmírně baví. Ale asi jsem se za toto léto setkala až s velkým množstvím lidí, kteří mi řekli, že jsou to hovadiny a ať přestanu – nebo, ať se začnu věnovat něčemu pořádnému. I když jsem se nad tímto zamýšlela – jestli blog má nebo nemá cenu, stejně jsem v hloubi duši cítila, že nechci přestat.

A ani nechci.



 Jen jsem teď konfrontována stavem, kdy napsat nic nedokážu. Už když píšu tohle, tak vím, jak směšně to asi zní.
Vím, že nikdo nečeká k fotce outfitu nějaký propracovaný slohový útvar. Blog je skvělý v tom, že je to čistě jen na jeho tvůrci o čem bude a čeho se obsah bude týkat. Jenže já nedokážu nic. Ať už je to fotka produktu, místa, jídla, outfitu..nedokážu dát nic dohromady. Možná protože energie, který byla zachycena na fotce je totálně odlišná, než ta, kterou cítím, když jsem u počítače.
Pamatuju si, jak skvělá byla procedura, kterou jsem vyzkoušela, nebo jak nádherně jsem se cítila na konkrétním místě, ale při samotném postování mám před očima jedno velké nic.

Možná je to tím, že teď řeším tolik věci ve svém začínajícím dospělém životě, že mi přijdou momenty, které chci přidat na blog úplně banální a zbytečné.
Je to momentální ztráta inspirace, nebo disciplíny?

Lidi kolem mi říkali, že si beru na ramena strašně moc věcí, ať nějaký věci jednoduše vynechám a řeším ty důležitý věci.

Ale když teď je těch důležitých věcí čím dal tím víc a nějak není možný si dát „Day off“, protože to může znamenat, že se věci sesypou.
Asi jsem si myslela, že když odmaturuju, tak deadliny ve škole končí. Na střední možná skončily, ale v životě mi asi deadliny začaly hořet na každém rohu.

Jedna věc je například velmi aktuální. Dnes jsem měla podepsat smlouvu na byt v Praze. A když jsem se probudila po mém snad prvním osmihodinovém spánku za poslední 3 měsíce, otevřela jsem email s tím, že moje bydlení je OFF, zjednodušeně není.


Už při psaní tohoto, jsem asi pět krát bojovala s tím, že to smažu a zase na blog nic nepřidám a nenapíšu, ale prostě to přidám.



Doufám, že jsem na Vás nepůsobila moc negativně. Určitě je to něco, jiného, než na co jste u mě zvyklí.
Furt si opakuju, že všechno se děje z nějakého důvodu. Možná na mě čeká něco lepšího a to, na co jsem spoléhala, možná nebylo to pravé. Tak by byla chyba se hrnout do něčeho a vydupávat si něco, co by ve finále mohlo být horší a byla bych z toho akorát nešťastná.
                           
Pokud jste někdy taky zažili něco podobného a už jste se z toho poučili, určitě budu ráda za Vaše komentáře.

Pusu, Vaness


3 komentáře:

  1. Vaness, to mě mrzí, že teď procházíš takovým obdobím! Jsem si ale jistá, že to všechno zvládneš a že tě tím Bůh provede. Mně se asi nestává, že bych toho dělala až moc, to spíš obráceně :D ale někdy se to nakupí (celé jaro a léto pro mě bylo ve znamení psaní absolventky, dokončování školy, stěhování, plánování svatby atp) a je to hrozný stres. Vždycky mi ale Bůh pomůže všechno zvládnout a postará se i o tebe!
    Tvůj blog mám ráda, tenhle post byl moc fajn, protože si myslím, že je super, když se otevřeš, my holky si rády počteme o pocitech druhých lidí a o tom, co právě prožívají :D takže se nemusíš bát.
    Fotky jsou nádherné a jsi fakt kočička!

    OdpovědětVymazat
  2. neboj, myslím že víc z nás má občas podobné stavy, co se týče blogu. Já sama mám také někdy přestávky, kolikrát hodně dlouhé. Ale dělám to pro sebe, ne pro ostatní,takže mi to nevadí. Jinak moc povedené fotky. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Podle moji vlastni (a caste) zkusenosti je uplne normalni, ze se clovek obcas citi demotivovane. Zrovna tak je naprosto prirozeny, ze vec, ktera ti dlouhodobe dela radost, se ti na chvilku vzdali, a potrebujes od ni oddych. A vracet se je nekdy tak tezky! Vzdycky jde ale predevsim o tebe, nedej na ostatni. :)

    OdpovědětVymazat

Copyright © 2014 Vaness Loves You , Blogger