středa 21. března 2018

MBPFW – Pražský týden módy





Pokud alespoň trochu sledujete profily lidí na  Instagramu či Facebooku, kteří se zajímají o módu a nějakým způsobem v ní figurují, jistě jste nemohli přehlédnout akci, která má téměř nečitelný hashtag #MBPFW  – Mercedes-Benz Prague Fashion Week. (aka BFLMPSVZ)

foto: Sjuloves








Tato akce je bezesporu jedna z největších módních událostí v České republice, ovšem tento rok jsem tak trochu zklamaná.
Původně jsem měla být na období Pražského fashion Weeku v zahraničí, ale nakonec jsem zůstala v Praze. Měla jsem jít jednu přehlídku návrhářky Petry Ptáčkové, která bohužel nestihla došít můj model, tak jsem se šla na její performence alespoň podívat. Kdyby mi  pozvánku na přehlídku nedala Petra, nejspíš bych se na Fashion Week ani nedostala.
Proč?
Odpověď je jednoduchá. Deset tisíc followerů na Instagramu asi není dost pro Česko. Na akreditaci mají nejspíš nárok influenceři s většími čísly.
(a to nemluvě o tom, že i když toto byla moje pátá návštěva fashion weeku, vždy moje výstupy byly celkem obsáhlé. Například minule jsem tam nafotila celou maturitní práci a taky jsem horko těžko získala vstup).
Jak už jsem zmiňovala, že MBPFW byla jedna z největších módních událostí tady u nás, teď je všechno nějak jinak – prostory jsou menší, počet akreditací je málo,počet modelek na přehlídce omezený, guest list asi taky musí nést hlavně profláklé jména showbyznysu. 







Mrzí mě skutečnost, že nějaké povědomí o skvěle rozšiřujícím se módní průmyslu v Čechách  je zpřístupněno pomyslnému elitnímu publiku. Naopak si myslím, že je chyba akci dělat „unikátní, privátní a s omezenou kapacitou“.
Doufám, že v září tahle módní událost bude líp organizačně pořešená, protože by to byla velká škoda.


2 komentáře:

  1. :D tak to sa teším, že niekto píše o FW aj z iného uhlu....palec hore :P aspoň vieme aj my obyčajní ľudia, ako to chodí

    My Supercalifragilisticexpialidocious Diary | Live Better, Love Harder & Cure Hangovers

    OdpovědětVymazat
  2. Musím souhlasit, rok co rok je to s fashion weekem tak nějak horší. Spousta věcí se ale měnila, tak snad se to zlepší, jak píšeš, v září. Ty prostory byly letos podle mě krásné, ale teda opravdu malé, což je velká škoda. Určitě by se měly otevřít i širší veřejnosti. :)

    OdpovědětVymazat

Copyright © 2014 Vaness Loves You , Blogger