středa 29. srpna 2018

FOOD GUIDE | gastro Amsterdam



Cestování miluji, to jste asi podle Instagramu i článku na blogu zjistili. Co je mojí další vášní, kromě objevování nových míst ve městech jsou nejrůznější kavárničky, podniky a bistra.
Zde najdete ty nejlepší z Amsterdamu!



1) Snídaně

Po příletu samozřejmě nutnost začít ráno nejlíp jak to jde. Řídím se heslem ráno dělá den, takže jak jinak než v Breakfast Clubu
Breakfast Club
Je skvělým místem pro ty, co jsou nerozhodní jestli mají chuť na sladkou nebo slanou snídani. Pokud pojedete metrem z letiště, tak to není vůbec daleko na tento snídaňový spot. Doporučuji tam zajít ráno kolem 9, dá se tam úplně v pohodě najít místo. Zhruba po 10 hodině už stojí před Breakfast clubem řada, kdy si servírka zapisuje pořadí lidí, kteří si chtějí dát brunch. Vypadá to trošku jak čekačka na nějakou VIP akci.  
Ségra si dala lívance s borůvkami, banánem a javorovým sirupem.  Prý si představovala lívance vláčnější. Já měla míchaná vejce s bezlepkovým toastem a avokádem. Mamka měla rybí tacos. To všem moc doporučuji! K snídani celkem netradiční kombinace ale musím říct ze výborná! Jo a ještě ovesnou kaši s ovocem jsme měly. Všechno bylo super a káva výborná














2) Pozdí oběd - večeře
Pokud jste milovníci thajské kuchyně zajděte do restaurace Phutakun!
Ulice Reguliersdwarsstraat (fuj to je název).
Všechny jsme si daly Tom Gha Kai což je polévka na kokosovém mléce s kuřecím masem, zázvorem a zeleninou. Miluji!
Určitě doporuřuji jejich Green Curry s krevetama a nebo Pad Thai!









3) Večeře v Kapitein Zeppos
na Gabed Zonden send 5
Toto místo nás absolutně uchvátilo. Ve skryté uličce absolutné krásné a roztomilé místo, kde výborně vaří. Měly jsme dvě cuketové polévky a výborný salát s grilovaným kozím sýrem a fíky.
Interiér je v  Kubansko-italským stylu. Růžové sedačky, barevné kachličky, všude pokojove květiny. No a obrovský benefit - milá obsluha. Ceny ve střední kategorii







  


4) The Seafood club
Pro milovníky dobrého vína, ryb a mořských plodů je tady The Seafood Club. Nádherná obrovská, ale velmi dobře organizovaná restaurace. Čistý bílý design. Bílé stoly, otevřená kuchyně, milý personál
Ryby, langusty, humři, krevet, vše na co si vzpomenete a vše v úžasné a chutné úpravě. Jediné co je náročnější, jsou ty ceny. Jenže toto místo ve mně zanechalo fakt krásný dojem a vzpomínku, takže při m další návštěvě Amsterdamu, budu mít našetřeno na velký rybí talíř.






5) Bistro SLA
Lidi se zdravým životním stylem a vegetariáni si přijdou na své. Obrovská škála salátu a veggie bowlů plný avokáda a dalších dobrot!  Pro mě absolutní topka. Takové jídla bych mohla jíst vážně nonstop! Jo a jejich saláty vás zaručeně nasytí..
 Najdete na Westerstraat 34, 1015 MK Amsterdam, Nizozemsko








6) streetfood stánek HARING (sleď)
Amsterdam jsme chtěly už v červnu s mamkou navštívit a to zejména kvůli sleďovým festivalům. Milujeme ryby a streetfoodům celkem věříme. Takže pokud u vy máte rádi streetfood a nějakým způsobem konzumací lokálního jídla si lépe užíváte atmosféry města, určitě se stavte pro rybky do Haring stánku. Ceny na rozdíl od všech položek výše uvedených jsou velmi přijatelné.
Najdete na náměstí Singel







To by bylo za můj cestovatelský food guide vše. Pokud se Vám líbí takové sumírování zajímavých podniků z měst, které jsem navštívila, neváhejte mi napsat zpětnou vazbu do komentářů.
XX
V.

3 komentáře:

  1. Ahoj, odkiaľ máš prosím to tričko, je úžasné!!! Ďakujem moc za odpoveď :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, z Instagramové stránky https://www.instagram.com/shitmodelmgmt/?hl=cs

      Vymazat
  2. Bydlel jsem v Amsterdamu rok a hrozně se mi tam líbilo. Ale už jsem se pak těšil domů. Mimochodem za ten rok jsem najezdil na kole tolik kilometrů, že by se mi tenkrát hodila snad i nějaká sportovní výživa... Kdybych něco užíval, dostanu se i na olympiádu. :) Od té doby jsem už nikdy tolik kilometrů za rok nenajezdil... Ale holt ty jejich rovinky a nálada k tomu vybízejí. :)

    OdpovědětVymazat

Copyright © 2014 Vaness Loves You , Blogger