sobota 5. listopadu 2016

ztráta MOTIVACE


Motivace, hubnutí, dieta. Takové otázky mi často od Vás chodí. Někteří si všimli, že jsem hubenější než cca před rokem. Kde beru motivaci a sílu vůle?




Musím se přiznat, že si jen matně vzpomínám, kdy jsem naposledy pořádně sportovala. V létě jsem nejvíc sportovala na dovolené. Měla jsem tam cvičební plán který mi maximálně vyhovoval a doma jsem si šla zaběhat, jen když mě k tomu dokopala máma (vtipné že? :D)
. Nebo poslední varianta - když jsem snědla nějaké hříšné jídlo - např. Pizzu.
Už jsou to asi 2 měsíce, kdy jsem pro sebe neudělala nic. Jídlo, už si také nedokážu moc uhlídat a ztratila jsem tu silonou vůli.
Popravdě, teď už je moje fyzická aktivita na nule. Ani si nevzpomínám kdy jsem šla naposledy běhat. Od prázdnin jsem byla asi 2x v posilovně a jelikož to bylo jenom 2x, moje tělo nezískalo nějakou dokonalou formu.
Určitě už jsem zmiňovala, že běhání nesnáším a není to činnost která by mi dělala radost, nebo mi přinášela dobrý pocit. Jelikož jsem si nenašla žádný sport, který by mě bavil a přitom jsem spalovala, tam kde je to potřeba… běhání je zatím jedinou alternativou která je pro mě dostupná.
Upřímně, přestala jsem se hýbat i protože jsem věděla, že to fyzicky nezvládnu a že je velká pravděpodobnost, že někde omdlím.
Tím jak jsem zhubla moc, tak jsem ztratila hodně energie. Věděla jsem, že když budu sportovat, budu víc jíst.  - Nebo budu jíst tak, jak jsem zvyklá a vyhovuje mi to – ale nebudu sportovat.
Došlo to do takového bodu, že přibírám a nehýbu se.  :D
Energii už mám, díky jedněm vitamínům, které jsem nedávno objevila. Je to komplex všeho co naše tělo potřebuje. Ale o tom později
Myslím si, že výživu mám jakš takš zavládlou, ale ke sportování se nemůžu dokopat.
Tímto článkem chci motivovat vás i mě samotnou. Kromě outfitových nebo cestovatelských článků, chci začít přidávat i lifestyle. Určitě mi napište do komentářů, jestli by Vás tato nová rubrika zajímala.
Nechci se stát nějakou fitnessačkou a fotit jen své nové legíny na cvičení a protein (neříkám, že bych to nepotřebovala!)
Spíš bych vám chtěla dávat report - o tom co jsem jedla, kde jsem cvičila, jaké jsou výsledky, jakou vychytávku jsem objevila atd. a jak to vypadá s mojí disciplínou. Stanovit si nějaké minimum a postupně navyšovat.  
Vy mi můžete posílat svoji motivaci, tipy, recepty, do zpráv na moji Facebookovou page.
Co vy na to? Půjdeme do toho společně?


Tak já si teď jdu dát zelený čaj a jde se běhat. (aspoň 30 min.)




4 komentáře:

  1. Vanessko, ty jsi zhubla tak neskutečně moc!!! A moc ti to sluší, ale nezapomeň, že tobě to sluší vždy. :-)
    Hlavně nikdy nenech, aby ti to přerostlo přes hlavu a vtrhla ses do nějakých psychických nemocí.
    Jsi velmi šikovná a talentovaná, o tvojí krása ani nemluvím. :-)
    Určitě mě zajímá tvá cesta, motivace a nějaká tipy, rady atd. není nikdy dost, taky mě to zajímá.
    Moc ti fandím a určitě si budu tvé články nadále pročítat.
    Miri Cupalová :-)

    OdpovědětVymazat
  2. taky se mě nedrží tvrdá pevná vůle a tak cvičím jedině když mám chuť, jedině pro zábavu a spokojená teda s tím opravdu nejsem :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Na konci roku 2020 jsem si stanovila cíl, že za celý rok 2021 nevypiji ani kapku alkoholu. Když nepočítám Silvestr, kde jsem to náležitě oslavila a vstoupila suchou nohou do nového roku, tak se mi to opravdu daří. Né že bych už byla v cílové rovince, ale jde mi to ruku v ruce s lahodným koktejlem formula 1, který si dávám alespoň jednou denně, o poznání lépe.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To věřím, vypadá to dost dobře. Možná to také koupím manželce. Teď teda trošku bojovala s motivací ohledně hubnutí, ale koupila si nové kolo, což ji vždycky dost bavilo, takže aspoň tak. Začala pravidelně jezdit a ejhle, náhle mi mizí před očima. :D

      Vymazat

Copyright © 2014 Vaness Loves You , Blogger