středa 30. listopadu 2016

taste of Singapore


Přidávám článek, ještě stále o Singapuru.
Sám o sobě Singapur je pro mě fascinující, ale umělé. Oproti Pekingu, nebo Bangkoku by někomu mohlo připadat nudné. Avšak cestou do Oceánie si tam udělat zastávku nebylo vůbec špatné.
Chtěla bych Vás dnes zavést do dvou vyhlášených čtvrtí v Singapuru,  a to Chinatown a Little India. Obě tyhle čtvrtě v Singapuru jsou vyhlášeny autentičností dané kultury. Jejich typické suvenýry, stánky s jídlem, umění, ovoce, zelenina, dokonce i kosmetické produkty.
Hned ucítíte vůni, která je pro jejich zem typická a poznáte kousek jiné země.



 Fresh juicy na každém rohu. dragon fruit, passionfruit, mango atd..



 V china townu bylo přelidněno (čínská klasika). Všude byly kýčovité lampiony, světýlka, na některých ulicích to smrdělo – nikdo neví čím atd. Masáže na každém kroku, nabízí vám ochutnat nějaké jídlo, které nevypadá vždy slibně, a nikomu nerozumíte. Celkem zajímavá atmosféra.

S mamkou jsme měly vyhlídlou jednu restauraci, které bylo uděleno michelinské ocenění. Když jsme k restauraci v podvečer došli, viděli jsme obrovskou frontu (asi jako když v Sex and the City se čekalo na otevření nového klubu). Rovnou nám sdělili, že je to minimálně na hodinu a půl čekání. Tak jsem se otočili a šli zpět do Marina Bay Sands.








Na oběd jsme vyrazili do Thajské restaurace. Za mě určitě nejvíc doporučuji jemnou kokosovou polévku Tom Kha kai, a nejlepší rýžové nudle na světe Pad Thai! Love it!









Další den jsme chtěly jít do Little India – tedy indické čtvti. Tam jsme upřímně moc nezdrželi. I když vůně koření a květin byla krásná a já tam šla s cílem si udělat tetování Hennou, rychle jsem si to rozmyslela. Takovou koncentraci mužů na jednom místě jsem snad ani nezažila. Byli jsme tam možná půl hodiny a za tu dobu jsme potkali jen 2 ženy. Bylo to dost strašidelné. Takže pokud se budete chtít projít nočním Singapurem, vyhněte se indické čtvrti    


Žádné komentáře:

Okomentovat

Copyright © 2014 Vaness Loves You , Blogger